Met kinderen op de boot

Met kinderen op de boot

Met het gezin een stukje varen is natuurlijk een hele belevenis. Voor kinderen op de boot is het een hele ervaring. Veilig varen met de boot is dan nog belangrijker. Wij geven uw tips voor meer waterpret voor uw kinderen.

Varen met kinderen 16 tips


Een vakantie op een boot is van begin tot eind genieten! Met kinderen gaan varen is natuurlijk een grote belevenis. Een vakantie met kinderen op de boot of een boottochtje met kinderen vraagt wel enige voorbereiding. Veilig varen met kinderen en toch plezier hebben dat is pas onbezorgd vakantie vieren.
Wij hebben voor u de beste tips voor varen met kinderen.

 


Tip 1: Veilig varen
Voor kinderen is het water natuurlijk erg aanlokkelijk en u wilt zich niet steeds zorgen te hoeven maken. De veiligheid op de boot is enorm belangrijk, zodat u kunt genieten op de boot. Een goede reling met eventuele veiligheidsnetten geven meer rust aan boord. Maak met de kinderen duidelijke afspraken en zorg dan u ze goed inzicht heeft.


Tip 2: Zwemvesten
Zorg dat uw kind ten alle tijden een zwemvest voor kinderen draagt, voor als het kind toch te water raakt. Met een reddingsboei en werplijn binnen handbereik heeft u alles bij de hand om snel hulp te verlenen. Met een noodstopschakelaar kunt u de motor van de boot snel laten stoppen. Door middel van een noodladder of zwemtrap kunt u makkelijk weer op de boot klimmen. Ook een kind met zwemdiploma raden wij aan om een zwemvest te dragen, veiligheid voorop!


Tip 3: EHBO
Check voor dat u gaat varen of u een complete EHBO doos heeft, zodat u altijd hulp kunt verlenen. Een schaaf of een wond kunt u dan gemakkelijk zelf verzorgen. Met de antislip tape zorgt u dat afstapjes minder glad zijn. En door extra handgrepen en relingen kunt u zich op het dek ook makkelijker verplaatsen.


Tip 4: Ruimte op de boot
Kinderen hebben veel energie en op een boot is vaak toch wat minder ruimte. Geef de kinderen op de boot een eigen plekje waar ze kunnen spelen. Deze eigen speelplek geeft duidelijkheid en wat vrijheid aan het kind.


Tip 5: Aanmeren
Bij het aanmeren en afmeren is het prettig om vaste regels te hebben. Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn en kunt u zich bezig houden met aanmeren. Het is natuurlijk ook heel erg leuk het kind taakjes te geven bij het aanvaren en uitvaren. Zo krijgen de kinderen ook meer plezier in het varen met de boot.


Tip 6: Kindvriendelijke jachthavens
Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk vooraf welke kindvriendelijke jachthavens er zijn en stippel dan uw vaarroute uit. De kinderen kunnen hier lekker hun energie kwijt. Bij deze havens is vaak een leuk strandje, speeltuin maar ook faciliteiten als een bowlingbaan. Met een opklapbare step kan het kind zich in de jachthaven makkelijk verplaatsen. En als de kinderen plezier hebben dan genieten de ouders ook.

 

 

Tip 7: Regelmatig aanmeren
Voor kinderen is op de boot de ruimte al gauw te klein en dan is regelmatig aanleggen erg fijn. Ze hebben gewoon de ruimte nodig om wat energie kwijt te kunnen. Leg de boot regelmatig aan in een leuke plaats of op een mooie plek. Een veldje of een strandje kan zich goed lenen voor heel veel plezier. Met een bal, badmintonrackets of een springtouw kunnen ze zich goed vermaken. En als papa en mama mee doen dan is het helemaal pret.


Tip 8: Een volgbootje voor de kinderen
Met een bijbootje kunnen de kinderen zich goed vermaken. In de haven zelf een stukje varen of roeien. Ook kunnen de kinderen in een rubberboot zitten terwijl deze door de boot wordt voort getrokken. Zelf roeien met peddels of met behulp van een buitenboordmotor is dan ook erg plezierig om te doen.


Tip 9: Speelgoed en afleiding
De momenten tussen de vaarroutes kunnen soms lang duren voor de jonge watersporters. Zorg voor voldoende speelgoed aan boord, maar ook knutselspullen, spelletjes, boeken en een tablet kunnen handig zijn. Laat de kinderen vooraf zelf kiezen wat ze mee willen nemen. Wat ook erg leuk is om op de boot "nieuw" speelgoed te hebben die ze nog niet kennen. Bij een spelotheek kunt u ook spelletjes lenen zodat ze speelgoed hebben waar ze nog niet mee uitgespeeld zijn.


Tip 10: Schatkist
Op zee varen als echte piraten dat is natuurlijk een mooi fantasieverhaal. Maak samen een schatkist voor de kleine piraat, met daarin leuke spelletjes, speelgoed en knutselspulletjes. De opbergkist kan ook dienen als schatkist. Van wat doeken en kussens maakt u van de kajuit een stoere zeerovers hut, plezier gegarandeerd. Maak van de vaarroute een echte schatkaart, zo kunnen de kinderen de route volgen en schatten zoeken. Om het avontuur helemaal compleet te maken hang je de piraten vlag uit.


Tip 11: Onderweg met de boot
Tijdens het varen valt er natuurlijk een hoop te zien. Met een verrekijker kunnen de kinderen nog meer van de omgeving zien en misschien wel waterdieren spotten. Als u de vaarroute gaat plannen, kunt u dit afstemmen op leuke attractieparken in de omgeving. Let ook op de openingstijden van de bruggen en sluizen, zodat u niet te lang bij de sluis hoeft te wachten


Tip 12: Slapen op de boot
Op de boot slapen is een echte ervaring, maar dit kan ook wat ongemakken geven. In de boot kan het snel warm worden, dus een goede ventilator is erg prettig voor extra verkoeling. Een muskieten net zorgt voor het weghouden van muggen en vliegen. Met de insectenspray blijven ze ook weg. Sommige mensen hebben last van zeeziekte en speciaal hiervoor hebben we een zeeziekte armband. Kinderen kunnen een nieuwe omgeving spannend vinden. Voor de donkere avonden is een zaklamp fijn om meer verlichting te hebben.


Tip 13: Waterdieren
Het is natuurlijk mogelijk om uw hond mee op de boot te nemen. Speciaal voor de honden hebben we honden zwemvesten. In het water zwemmen veel dieren en samen het waterleven ontdekken is een leerzame tijdsbesteding. Met de onderwaterkijker kunt u in het water kijken wat er allemaal leeft, deze kijker is ook in de nacht te gebruiken. Een leuke bezigheid is vissen, best spannend of je vissen kan vangen. Met een visnetje kun je ook proberen om wat te vangen. Op zout water kunt u krabben vangen met een stukje spek of ham aan een touwtje met een wasknijper. En de eendjes voeren met wat stukjes brood vinden kinderen altijd geweldig.

 

 

Tip 14: Leren varen
Kinderen willen graag leren om iets zelf te doen, betrek ze dan ook echt bij het varen. Op de boot kunnen ze helpen en nieuwe dingen leren. Zo zijn er boeken waarmee je knopen kan leren leggen. En met zeilen kunnen de kinderen ook mee helpen. Wat zullen ze trots zijn als ze nieuwe dingen kunnen.


Tip 15: Waterpret
Voor kinderen is het water heerlijk om mee te spelen. Zelf met een op afstand bestuurbaar (zeil)bootje varen of bootje met touwtje, vinden ze vast geweldig. Met een puts (opvouwbare emmer) en een touw kunnen ze kijken wat er allemaal uit het water te halen valt. Misschien vang je wel een vis of mosselen. Als de kinderen willen zwemmen zorg dan dat u vooraf het zwemvest heeft gepast.


Tip 16: Watersporten
Op het water worden veel watersporten gedaan. Met een roeibootje roeien of kajakken bij stomend water. Een grote hit is momenteel suppen "staand peddelen" dit is goed voor de evenwicht en kan ook in slootjes. Voor de echte waaghalzen zijn er funtubes, dit zijn banden voor achter de boot. Van een banaan tot een eenpersoons band, pret achter de boot is succes gegarandeerd.


Wij hopen dat u met deze "varen met kinderen tips" een fijne boot vakantie gaat hebben. De genoemde artikelen kunt u in onze webshop terug vinden. Voor meer vaar tips Volg ons. Heeft u zelf ook tips laat het weten in een reactie.

 

Wij wensen u een hele fijne boot vakantie!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »