Min: €0 Max: €300

Voor anker liggen doe je met een solide anker van goede kwaliteit. De ankers van watersport voordeel zijn het voordeligste.

Welk anker?

Welk anker het meest geschikt is voor de boot hangt af van een paar punten:

  • Type boot: de grootte van de boot speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een bepaald anker. Voor een boot van circa 7 meter is een anker met een gewicht van 8-10 kilo nodig. Voor een boot met een lengte van 10 meter een anker van 12-14 kilo.
  • Vaargebied: op zee heb je een groter en zwaarder anker nodig dan op binnenwateren. Op zee is meer stroming en glofslag.
  • Bodem: op zachte grond is een anker nodig met grotere vloeien/handen dan op vaste grond. Voor een harde grond heb je smalle punten nodig.

Er zijn twee groepen ankers, de gewichtsankers en lichtgewichtsankers. Gewichtsankers zijn betrouwbaar, graven zich goed in en zijn niet heel gevoelig voor het soort ondergrond. De maximale houdkracht is echter, in verhouding tot het eigen gewicht, gering. Voorbeelden van gewichtsankers zijn: stokanker, klipanker, poolanker, dreganker en paraplu anker.

Lichtgewichtankers zijn moderne ankers die over het algemeen om meer lijn/ketting vragen en zich wat moeilijker ingraven. Dit soort ankers zijn te gebruiken als hoofdanker voor kleine bootjes, plezierjachten of als tweede anker/hekanker op grotere boten. Voorbeelden van lichtgewicht ankers zijn: Danforth, Guardian, Fortess, klauw, Bruce anker, delta anker.


Paraplu anker gegalvaniseerd

€10,95

Paraplu anker gegalvaniseerd is ideaal voor het ankeren van kleinere tot middelgrote boten.

Gegalvaniseerd FHD - Bruce anker

€14,95

Snel ingravend bruce anker met vaste schacht, ideaal voor een zandbodem, modderige bodem en bij beperkte ruimte.

Danforth anker

€22,50

Danforth brittany anker

Kobra anker met inklapbare schacht

€37,75

Door de verzwaarde punt en brede vloeien graaft dit anker zich snel in de bodem. Het Kobra anker wordt gevoerd op de boeg en is inklapbaar zodat het eenvoudig op te bergen is. Uitstekende houdkracht op harde en zachte bodem.

Gegalvaniseerd ploegschaaranker

€49,50

Ploegschaaranker gegoten gegalvaniseerd staal.

FOB H.P. anker

€89,00

Het FOB H.P. anker is gecertificeerd door bureau Veritas als "High Holding Power".

Ankerketting inclusief lijn met paraplu anker

€107,25

Pakket bevat ketting, lijn, sluiting en anker.

Ankerketting inclusief lijn met Hall anker

€107,95

Pakket bevat ketting, lijn, sluiting en anker.

Rocna anker

€225,00 €180,00

ROCNA, de nieuwste generatie onder de ankers. Ongekende houdkracht, betrouwbaar, zorgeloos ankeren, beproefd in onafhankelijke testen.

Ankerketting inclusief lijn met bruce anker

€254,50

Pakket bevat ketting, lijn, sluiting en anker.