Anker

17
Met de boot aanleggen doe je natuurlijk ook met een goed anker. Bekijk het ruime assortiment ankers van Watersportvoordeel
Lees meer
Sorteren op:

Boot anker

Voor anker liggen doe je met een solide anker van goede kwaliteit. De ankers van watersport voordeel zijn het voordeligste. Een anker boot vindt u bij ons.

Welk anker?

Bij het kiezen van een geschikt anker voor de boot hangt af van een paar punten:

  • Type boot: de grootte van de boot speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een bepaald anker. Voor een boot van circa 7 meter is een anker met een gewicht van 8-10 kilo nodig. Voor een boot met een lengte van 10 meter een anker van 12-14 kilo.
  • Vaargebied: op zee heb je een groter en zwaarder anker nodig dan op binnenwateren. Op zee is meer stroming en glofslag.
  • Bodem: op zachte grond is een anker nodig met grotere vloeien/handen dan op vaste grond. Voor een harde grond heb je smalle punten nodig.

Er zijn twee groepen ankers, de gewichtsankers en lichtgewichtsankers. Gewichtsankers zijn betrouwbaar, graven zich goed in en zijn niet heel gevoelig voor het soort ondergrond. De maximale houdkracht is echter, in verhouding tot het eigen gewicht, gering. Voorbeelden van gewichtsankers zijn: stokanker, klipanker, poolanker, dreganker en paraplu anker.

Lichtgewichtankers zijn moderne ankers die over het algemeen om meer lijn/ketting vragen en zich wat moeilijker ingraven. Dit soort ankers zijn te gebruiken als hoofdanker voor kleine bootjes, plezierjachten of als tweede anker/hekanker op grotere boten. Voorbeelden van lichtgewicht ankers zijn: Danforth, Guardian, Fortess, klauw, Bruce anker of delta anker.

Ook voor een drijfanker en anker bevestiging boot kijkt u bij Watersportvoordeel in de boot winkel.

Ankers kopen

Heeft u advies nodig bij het kiezen van een anker neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u verder kunnen helpen. Bij Watersportvoordeel vindt u een groot assortiment met ankers.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »