Antifouling en Bottompaints

8
Sorteren op:

Antifouling

Met antifouling beschermt u de boot tegen aangroei. De aangroei bij het onerschip wilt u voorkomen omdat dit corrosie kan veroorzaken dat uw boot aan tast. Maar ook zorgt voor snelheidsverlies en een hoger brandstofverbruik. Wij hebben ao. International antifouling, tenco bottomcoat en Epifanes antifouling.

Bootverf onder water

Voor onderwater kiest u voor antifouling verf. Deze coating weert aangroei en is bestand tegen oa. zoet-, zout- en brak water. Let daarbij op dat de verf ook geschikt zijn voor de ondergrond. Er zijn twee soorten antifouling en welke u nodig heeft hangt af van hoe snel u vaart en welke antifouling er al op zit. Er is de keuze uit zelfslijpende antifouling en harde antifouling. Als uw boot al voorzien is van anti-fouling dan moet u eerst nagaan welke antifouling er al opzit. Ga met een natte doek over de antifouling, als deze afgeeft op de doek dan zit er een zelfslijpende antifouling op.

Zelfslijpende antifouling

De zelfslijpende antifouling is een zachte antifouling die gedurende het varen slijt. Voordeel hiervan is dat er geen laagdikte wordt opgebouwd en u dus niet eerst hoeft te schuren. Ieder seizoen moet u een nieuwe laag antifouling aanbrengen. De zachte anti-fouling is voor boten die niet harder varen dan 30 knopen.

Harde antifouling

De harde anti-fouling wordt voornamelijk toegepast op snelvarende boten die meer dan 30 knopen varen. De antifouling behoud zijn sterkte en laagdikte. Een nieuwe laag antifouling kan over de oude laag worden aangebracht, maar na verloop van tijd zult u een laag moeten wegschuren.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »