Peesrubber ramen

16
Peesrubber raamprofiel EPDM kwaliteit, soepele uitvoering en makkelijk te monteren. UV- en weerbestendig
Lees meer
Sorteren op:

 

Peesrubber raamprofiel
 

  • EPDM kwaliteit, soepele uitvoering en makkelijk te monteren.
  • UV- en weerbestendig

Het vervangen van raamrubbers is met deze uitleg een makkelijk proces. Begin eerst met het verwijderen van de oude raamrubbers. Als u eerst de pees verwijderd dan gaat het raamrubber er eenvoudiger uit. Maak het raam en staal schoon en verwijder roest.

Welke maat heeft u nodig? Begin met het opmeten van het staal dikte en raam dikte. Is het het raam 6mm en staal 5mm dan kiest u voor raamrubber 5/6. Indien het staal dikker is dan het raam dan heeft u een grote pees nodig.

Plaats nu het raamrubber op het staal met de gleuf voor de pees naar de buitenkant van de boot. Begin aan de bovenkant en eindig aan de bovenkant. De openingen zitten dan aan de bovenkant en zo voorkomt u dat water in de kier gaat. Het raamrubber snijdt u 2 á 3cm te lang af en werkt dit vervolgens helemaal weg in het raam. Zet daarvoor eerst de uiteindes tegen elkaar en duw het overtollige rubber richting de hoeken. Wacht een paar dagen met het zetten van het raam, zodat het rubber is uitgezet. Voor het makkelijker plaatsen van het rubber kunt u het insmeren met vaseline of WD40. Het raamrubber even in warm water leggen zorgt dat het flexibeler word. Als het raamrubber is geplaatst kan de pees in het rubber worden gezet. Om de pees in de peessleuf te verwerken kunt u een peestrekker kopen.

Wij verkopen raamrubbers in diverse maten en in 2 kleuren: zwart en grijs.

Voor advies bij het aanschaffen van raam rubbers neemt u gerust met ons contact op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »